Culinaire feesten dit weekend in de provincie Málaga

Gepubliceerd op 29 april 2022 om 20:18

FUENGIROLA: FERIA INTERNACIONAL DE LOS PAISES

Elke dag kan je van 13.00 uur 's middags tot een gat in de nacht in een 30-tal kraampjes internationale gerechten degusteren. Alle standjes worden opgefleurd met typische elementen en de traditionele klederdracht uit de deelnemende landen: Duitsland, Groot-Brittannië, Argentinië, Griekenland, Australië, Hawaï, België, India, Bolivia, Ierland, Brazilië, Jamaica, Bulgarije, Japan, Chili, Mexico, Colombia, Paraguay, Cuba, Peru, Ecuador, Puerto Rico, Spanje, Dominicaanse Republiek, VS, Roemenië, Estland, Zuid-Afrika, Finland, Turkije, Venezuela, Oekraïne en Uruguay.  En zeggen dat dit feest ooit met 8 deelnemende nationaliteiten begon.

SAYALONGA: DIA DEL NISPERO

De dag begint om elf uur 's ochtends met een markt van traditionele producten en je kan de hele dag door mispels proeven.

 

LA CALA DE MIJAS: SARDINADA

Het gemeentebestuur trakteert al 30 jaar lang op 1 mei met sardientjes. Het is meteen de aftrap van het seizoen van de espetos. Vanaf 12 uur wordt er zo'n 600 kilo geroosterd en gratis uitgedeeld aan de toren op het strand van La Cala de Mijas.

SIERRA DE YEGUAS: FERIA DEL ESPARRAGO

Groene asperges zijn de specialiteit van de boeren in Sierra de Yeguas. Ze trakteren op gratis proeverijen. Er worden zo'n 2.000 kilo asperges op verschillende wijzen bereid.

MONDA: DIA DE LA SOPA MONDENA

Een feest ter ere van de lokale soep die zijn oorsprong vindt in de negentiende eeuw toen het als energie- en smaakbom moetst dienen voor de landarbeiders of mijnwerkers. De basis zijn dunne sneetjes brood waarop een saus wordt gegoten met pepers, tomaat, knoflook en andere seizoensproducten zoals artisjokken, asperges of bonen. Het geheime ingrediënt is de tomate de culo, een lokale variëteit met een bijzondere smaak. Overdag kunnen bezoekers, naast de gastronomie van de gemeente, genieten van proeverijen van andere typische producten van het gebied en een ambachtelijke markt.

Zaterdag 30 april heb je de unieke kans om een stukje industriële archeologie te combineren met gastronomie. Dan zwaaien de deuren open van de enige rietsuikerstroopfabriek in Europa. Wereldberoemd in Andalusië door het goddelijke gerecht ’berenjenas con miel de caña’. Al eens geproefd? En wat vond je van die gefrituurde aubergines in combinatie met die zoete stroop?

Reisgids voor wie de keukengeheimen, evenementen en topadresjes van de lekkerste streekproducten uit Andalusië wil ontdekken. 154 pagina's om jouw reishonger te stillen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.